Modulhus är lika snygga som arkitektritade

29 jun 2019

Vackert svenskt hus på landet

Designersaker är ofta lite dyrare än de som är producerade mer på löpande band. Det gäller både kläder, väskor och inte minst hus. Ska man bygga ett nytt hus idag så kan man välja att få ett unikt hus som är ritat av en arkitekt, och som det bara finns ett enda av men det kostar. Har man de extra pengarna att lägga på ett hus så må det vara hänt, men jag finner ingen anledning till att inte välja ett modulhus istället. De tillverkas utifrån en mall och det finns många olika husmodeller att välja mellan. Sen kan man faktiskt tillsammans med hustillverkaren lägga till saker, och även ta bort saker, ur den befintliga designen för att få en mer personlig touch. 

Hur ändrar man?

Man börjar med att leta upp en husmodell som man gillar. Med den modellen som grund kan man sedan diskutera med tillverkaren om att byta plats på olika rum, lägga till ett annat kök och till och med göra två rum till ett. Redan innan huset är byggt. På det viset kan du få ditt drömhus utan att behöva punga ut med hundratusentals kronor för en arkitekt och flera miljoner extra för att bygga huset. Är du på jakt efter hus just nu? Eller letar du efter inspiration? Då kan jag rekommendera Trivselhus.se där du kan hitta flera olika modeller skapade utifrån svenska förhållanden. Där finns både enplans, tvåplans hus och även andra modeller. Kolla gärna in, och se om de har huset du drömmer om. 

Rent och snyggt - Vid varje flytt

17 feb 2019

Jag har aldrig fått klagomål på städningen när jag har flyttat, och jag har ju flyttat några gånger under årens lopp. Det beror inte på att jag är särskilt duktig på att städa. Inte heller beror det på att jag är en pedant som gör över varje litet utrymme med en tandborste. Nej, min hemlighet är mycket enklare än så. När jag lämnade en av mina första lägenheter så anlitade jag ett städföretag för flyttstädning i Västerås. De var så duktiga att jag genast bestämde mig för att aldrig städa ur en lägenhet vid flytt på egen hand. Jag menar, varför lägga ner timme ut och timme in, när det finns experter som gör jobbet dubbelt så bra, på mindre än halva tiden? 

Funkar överallt

Det spelar ingen roll var du bor i landet heller för den delen, det går att hitta firmor som städar vid utflyttning i minsta lilla by eller stad. Som när en kompis skulle flytta från Borås efter sina studier där. Lägenheten var inte jättestor, men jag gav henne tips om flyttstädning i Borås ändå och jag vet att hon valde att betala dem hellre än att göra det själv. 

Nu vet du min lilla hemlis, och du... Du får faktiskt lov att berätta den för hur många du vill. Att boka flyttstädning är smart, för då vet man att jobbet blir perfekt gjort. Skulle sen hyresvärden ha klagomål kan du alltid be städfirman komma tillbaka och fixa problemet. Fast det har aldrig hänt mig i alla fall. 

Hur kombinera vitt?

22 jan 2019

Vi älskar vitt. Vi älskar det minimalistiska. Vi älskar luftigt och lätt. Men man kan inte köra med allting i vitt. Inte bara blir vitt väldigt lätt smutsigt, det blir helt platt om det inte kombineras med något annat. Favoritkombinationsfärger till vitt är svart, grått och naturmaterial. Vill man ha det väldigt lätt och luftigt så växlar man det vita med ljusgrått men för lite mer tyngd kan man välja trädetaljer eller rent av svart. Att föra in lite grönt är också ofta väldigt framgångsrikt - gärna riktiga växter i hörnen, men det är ju en smaksak.

Förenkla ekonomin för ditt företag

8 nov 2018

Du som har företag vet ju det att det ska skötas på ett bra sätt med flera delar för att du ska få det att fungera och att få det gå runt. Just den ekonomiska biten är något som oroar många. Det finns dock bra lösningar inom detta. Du kanske har hört talas om begreppet factoring? Factoring kan man hitta hos företag som till exempel invoice.se. Detta är en form av finansieringsform för företag eller ja det är ett samlingsbegrepp för fakturafinansiering. Företag som Invoice Finance erbjuder fakturaköp eller fakturabelåning samt även bokföring eller fakturautskick och risktäckning samt mycket mer. Genom att använda er av ett företag som erbjuder factoring så kan det kännas lättare ekonomiskt.

Skönt ha ordning på ekonomin

Oavsett vad man har för företag så är det skönt att ha koll på sin ekonomi. Dock kan det vara så vissa månader att du har egna fakturor som ska betalas innan de du skickat till kunder kommer in. Då kan man känna en viss oro. Om man då säljer fakturor till ett factoringbolag så löser man det på ett bra sätt. Det är idag många företag som använder sig av detta. Det är bra mycket bättre än att låna pengar. Du säljer en eller flera fakturor och får in nästan samma summa så att du kan betala ditt eget. Du får helt enkelt en bättre likviditet inom ditt företag på detta sätt. 

Snyggt och prydligt på liten yta

22 okt 2018

Många av oss kämpar med konceptet att hålla våra hem ljusa och luftiga, eftersom vi ju gillar det, trots att ytan är liten. Det finns många knep man kan ta till och det finns massor av inspiration att hitta online. I videoklippet jag bjuder på idag så får vi följa med hem i ett nyrenoverat hem med liten yta och lågt i tak men där man faktiskt lyckats med att hålla rummen just ljusa och luftiga.

Vilken inredningsstil ska man välja?

20 aug 2018

När man ska till och inreda hemma, så har man ofta en massa olika stilar att välja mellan. Den på bilden är till exempelvis det som kallas för shabby chick. Vad man ska välja för design och inredning, är något man får fundera på själv. Det kan vara att man vill ha det enhetligt i alla rum, eller så satsar man på att ha olika inredningsstilar i olika rum. Det finns de som tycker det ska vara samma stil, men det går så klart utmärkt att även blanda, om man föredrar det. Stilar som bland annat finns är till exempelvis New England stil, industriell stil, lantlig stil, vintage, klassisk, retro, modernt och en massa annat. Nätet är ofta ett bra ställe att leta inspiration på. 

Inredningsmissar du ska undvika

Även om mycket är tillåtet, så finns det en del saker att tänka på när man ska inreda. Det är bland annat att man ska inte övermöblera som det heter, alltså ha allt för många av dem. Det är inte heller bra att ha möbler som inte riktigt passar in. Överdekorera är en annan sak du ska försöka att undvika. Tänk på uttrycket less is more, så kommer du långt. 

Saker du bör tänka på att ha med i din inredning är belysning, det kan göra mycket med hela utrycket du vill ha så att säga. Men se till att välja rätt sorts belysning för dina rum, så att de förhöjer inredningen.

 Stor förändring för liten insats

10 maj 2018

Vill man förändra hemma utan att köpa nya, dyra möbler, måla om eller på annat sätt renovera, så förändrar man de små sakerna. Det är de små sakerna som gör en stora skillnaden i ett rum, det är ett faktum. Den som byter soffa och samtidigt byter ut all dekoration i ett rum kommer att få höra många kommentarer om dekoren, och inte lika många om soffan. Det är detaljerna som skapar personlighet.

Enkelt och billigt

Ett enkelt sätt att göra om hemma på och skapa en mer personlig stil är att köpa posters och sedan rama in dem med omsorg. Det finns otroligt många snygga posters att handla online, titta till exempel på Nones D´sign utbud! Om man sedan lägger lite krut på att rama in dem så får man en helt ny stil hemma för väldigt lite pengar och ansträngning. Posters funkar i alla rum och utrymmen, flexiblare dekor går nog inte att hitta. Dessutom är de billiga!

Barnrum

På ovan nämnda butik finns bland annat ett sortiment av fantastiska barnposters. Barnrummet är ett sådant rum som man ofta och gärna gör om i, men sällan allt på en gång. Posters kan man samla på sig och byta ut enkelt efter humör och säsong, och att eftersom barnen växer. Inramade posters ger en cleant och snyggt intryck vilket vi här upp i Skandinavien helt klart har en förkärlek för.

Så, mitt heta tips idag är att investera i lite snygga posters och göra om hemma med enklast möjliga medel.

Inne med plantor ute

8 apr 2018

Inredning är ingenting utan plantorna. Utan dem blir ingen miljö levande, varken inne eller ute. De två går hand i hand. Den senaste trenden är ju att vi själva ska plantera våra egna kryddor, grönsaker och andra ätbara växter. Det går om man bara vill, oberoende om man bor i hus eller i lägenhet. Lite planering är allt som behövs - och lite gröna fingrar. Själv har jag numera ett stort olivträd och apelsinträd på min balkong. De trivs i varm sol och vill inte få för kallt på vintern. Då låter jag dem fortsätta växa inomhus, svalt men ljust. Andra saker som jag har på balkongen är både tomater och gurkor. Har man som jag, en inglasad balkong är det perfekt för medelhavsplantor! Det är bara du själv som väljer vilka plantor du vill ska växa hos dig.

Poppis med miljösmart inredning

1 aug 2017

Miljötänket har dominerat inredning ett bra tag nu. Oljefärgerna har blivit miljö- eller Svanenmärkta. Vi har lärt oss att inreda i retrostil och blanda gammalt och nytt. Vi har ju haft en förkärlek för allt antikt - allt som köps till hemmet eller kontoret behöver ju inte vara nytt, men vad sägs om inredning gjord av begagnade saker? Paret Staffan Andersson och Anna Högberg har startat inredningsföretaget HAI, som specialiserat sig på att hitta miljövänlig inredning och produkter som tillverkats på ett för miljön hållbart sätt.

- Vi såg att intresset för hållbar inredning var stort, men att det helt enkelt var svårt att hitta inredare som både delade värderingarna och kunde leverera, säger Staffan Andersson till gp.se

Tillsammans har de gått in för att hitta inredningsprodukter som har gjorts på begagnade saker på ett innovativt sätt. VAd sägs om heltäckningsmatta gjord på gamla fiskenät? Andra saker som de hittat är Valchromat, bordsskivor, till exempel, gjord på spill från träindustrin.

Fem råd för en hållbar inredning:

 • Låt det ta tid.
 • Välj bra material, som håller länge och som också går att ta om hand på sikt.
 • Leta först secondhand!
 • Undvik fossila material, som metall och sten.
 • Konsumera medvetet och med hänsyn till människor och natur, men låt hjärtat peka vägen!
 • Få ett slott i Italien!

  1 maj 2017

  Vill du ha ett slott i Italien? Du kan få det gratis, om du vill. Jo du läste rätt, men även om du får ett helt slott själv, kräver de slott som italienska staten skänker bort, att du har resurser att renovera och underhålla dem. Enligt residencemagazine.se finns det så många som 103 slott som bortskänkes, bara i år. Det gör de i ett försök att dels öka turismen och dels få resursstarka personer som tar hand om det italienska kulturarvet, som just nu håller på att vittra bort, om inget händer. För att kvala in och få ett italienskt slott krävs att du lämnar in en detaljplan på hur du tänker dig en framtida renovering. Om du har gjort en godkänd sådan plan kan du få ett slott inom nio år. Anmälan ska vara inne senast den 26/6 i år. Lycka till, det kanske är du som snart blir slottsägare! Här hittar du mer information, på italienska!

  Tips för dig som älskar vitt

  8 mar 2017

  Nu när ljuset kommer tillbaka och sommaren ligger framför oss så brukar vi som älskar vit inredning riktigt gå loss. Det kan dock falla platt om man går överstyr med vitt så man måste följa några tips och tricks för att det ska funka. I denna video tycker jag att man får många bra sådana.

  Julpynta ditt hem

  7 mar 2017

  Julafton är kanske det sista du tänker på just nu och att fundera på pyntning, julstädning och att få upp alla sina adventsstjärnor är kanske inte alls aktuellt. De flesta funderar väl mest på hur de vill börja greja i sin trädgård, hur snart blommorna kommer att börja växa upp och längtar efter att det ska bli grönt ute och att värmen ska komma snart. Sanningen är att den här tiden på året är den absolut bästa tiden att få tag i saker för kommande jul! Det är nu man kan göra riktigt bra deals med de som säljer julpynt och du kan på så sätt se till att få riktigt snygga saker till bra pris!

  Handla online

  Jag brukar se till att söka av internet under den här perioden, kanske hittar man riktigt snygga stjärnor från Watt och Veke som man kan få hemskickade, eller varför inte ett gäng tomtar och lite nya ljus till granen. Jag letar alltid på vårkanten eftersom jag vet att de vill bli av med sina julsaker så de får plats för vårens och sommarens produkter och nu senast så köpte jag fyra ljusslingor som man kan ha utomhus, de ligger nu i garaget och väntar på att det ska bli vinter igen. Min plan för i år är att byta ut nästan allt vårt julpynt så att nästa julafton kommer vi att kunna se till att vi har ett vitt tema på alltihop. Ja, det gäller inte granen för den vill vi ha grön som vanligt! 

  Ta bort fläckar från vita kläder

  18 feb 2017

  Att älska vita tyger, vit inredning och vita kläder är ett dilemma, för det finns ingen färg som är så svår att hålla i snyggt skick. Vitt blir ju inte mer smutsigt än andra färger, men det syns ju 10 gånger mer. Alla som älskar vita tyger måste känna till knepen för att få bort fläckar på vitt. Här kommer några tips!

  Lyft din firma på ett enkelt sätt

  21 jan 2017

  Hur gör man egentligen för att på ett tämligen enkelt sätt nå framgång med sitt företag? Det är en fråga som många ställer sig oavsett om det är småfirmor eller stora giganter till företag. Alla vill alltid att det ska bli bättre, ha större kundkrets och helt enkelt tjäna mer pengar. Jag kan inte påstå att jag sitter inne med alla svaren men det finns några små knep som jag kan dela med mig av som jag vet är saker som används av firmor som lyckats bra. För det första ska man ha en grafisk profil, det betyder att man skapar sig en logotyp som folk kommer att känna igen och alltid förknippa med just ditt företag och det andra är att göra reklam för firman. 

  Att nå ut till folk

  Det kanske låter enkelt att få ut sina varor eller tjänster men det krävs ganska mycket tid och kraft för att nå ut till så många som möjligt. Då kan man vända sig till Tross som är en reklambyrå i Jönköping som är extremt duktiga på att få både små och stora företag att klättra uppåt. De har ett samarbete med ett stort nätverk i landet så du kan alltid få en personlig kontakt vart du än bor. De har också en webbyrå i Jönköping så att skapa och underhålla en hemsida eller webbshop är också något de kan hjälpa dig med. Se till att du får de verktyg du behöver för att bli framgångsrik, kontakta Tross redan idag. 

  Vitt blir mindre hett 2017

  21 dec 2016

  Om man följer trenderna i inredning så börjar det bli väldigt tydligt att just vit design har tappat. År 2017 är de murriga, mysiga och mörka färgerna och materialens år. Man ska förstås vara försiktigt med för mycket mörkt, man vill ju inte ha känslan av att leva i en grotta. Bryt av det murriga med vita detaljer eller en vit bas, så blir det suveränt!

  ← Äldre inlägg