Ett träd i trädgården som ska bort?

En trädgård utan träd är bara en gräsmatta men ibland så måste man ändå ta bort en del träd hemma. Men hur gör man för att fälla träd i Nacka utan att skada sitt hus eller grannens bil? Vi tipsar!

  1. Kontrollera trädet: Är det murket eller friskt? Finns det risk att grenar faller ner medan du sågar? Lutar trädet?
  2. Mät upp avstånd: Hur långt från huset står trädet? Finns det bilar i närheten?
  3. Planera fällningen: Kapa bort grenar som är i vägen, gör ett ordentlig fällhugg och se sedan till att använda hävstång.

Är du inte helt säker på vad vi pratar om i ovanstående tre punkter? Då ska du inte starta motorsågen på egen hand. Trädfällning i Nacka måste utföras på ett säkert sätt, och det gäller givetvis även trädfällning på Värmdö och andra platser i landet där egendom eller personer kan komma till skada när du fäller ett träd.

Man får be om hjälp

Om du känner någon som är duktig med motorsåg så går det bra att be denne om hjälp. Tänk då bara på att denne person bör ha ett motorsågkörkort samt att du kollar över din försäkring i det fall något skulle gå snett. Du kan också kolla in trädfällningvärmdö.se som erbjuder trädfällning av proffs. De är försäkrade och har fällt tusentals träd.

Det vet helt enkelt vad de pysslar med och risken att något skulle gå fel är extremt liten. Skulle något ändå hända så tar deras försäkringsbolag hand om det. Så såga inte själv om du inte veta exakt vad du håller på med! 

13 Feb 2022