Inred jakttornet

Ett jakttorn är i första hand ett gömsle som gör att jägaren ska kunna låta älgar, rådjur och andra djur komma riktigt nära innan man kan skjuta. De är byggda högt upp av två skäl. Det ger bättre synvinkel och ett skott som riktas nedåt kommer snabbare att slå backen om man missar målet. 

Trött på att bygga om och bygga till ditt jakttorn varje sensommar? Bra jakttorn till salu hittar du här och genom att de kommer som byggsats är de enkla att montera!

Men ett jakttorn är faktiskt mycket mer än bara en plats att gömma sig och många jägare väljer att inreda dem på olika sätt. Här får du lite tips som vi samlat på oss genom att fråga några jägare hur de valt att inreda sitt jakttorn. 

Tips på saker du kan inreda med

Då har vi kommit till våra tips på inredning och inte helt oväntat handlar det om att göra jakttornet mer bekvämt och kanske inte så estetiskt tilltalande. Vi hittar inga tavlor, kristallkronor eller tapeter som tips. Men vill du hänga tavlor så är det helt OK!

  • Något att sitta på: Ryggsäckar har ofta en pall men det är bekvämare med en riktig pall eller en liten bänk. Klä den gärna med något mjukt men tänk på att ha regntätt material överst som är lätt att torka av. 
  • Något att luta sig mot: Flera av de jägare vi frågat tipsar om att ha en bräda att luta sig mot när man siktar. Klär man den med liggunderlagsmaterial riskerar man inga ljud och det blir skönt att sikta. 

Vårt sista tips är en plåtburk att elda i. Perfekt att värma fötterna intill en kall vinterdag. 

22 Aug 2022