Knep då du ska inreda med vitt

Vitt är tidlöst, gångbart och ständigt aktuellt! Många tänker att vitt, det är en färg som är kall och opersonlig. Men det finns ju faktiskt en massa nyanser även av vitt. Det är allt från kyligt svala till mjölkigt varma och allt däremellan

Men det krävs ändå lite tanke bakom för att skapa ett inspirerande och trivsamt hem så därför ska jag ge dig lite tips och saker att tänka på när du inreder med vitt. 

Blanda olika texturer

Om du vill få ett rum att vli inbjudande och vamt, trots att du har mycket vit inredning, så är ett bra tips att du blandar olika texturer. Du kan kombinera olika ytor, som mjukt, hårt, lent, blankt, matt och mönstrat så att det blir mer levande och mer personligt.

Kombinera gärna även det vita med naturmaterial. Satsa på detaljer i exempelvis läder, linne, trä och natursten och självklart en massa växter. 

Skapa kontraster

Något som kan vara snyggt i allt det vita, det är att bryta av med kontraster. Det genom att ta in en helt annan färg.  Ljusa kulörer ger ett mjukt intryck i övergången medan mörka skapar kontrast och ett dramatiskt intryck.

Du kan även satsa på att gå ton i ton med olika vita färger. En mix av olika vita toner skänker rummet ett djup och en spännande look. Se även till att ta in olika texturer och material.

4 Feb 2022