Etnodesign från Inkariket

Har du, precis som vi, uppmärksammats om att tribalmönster och inredningsdetaljer som för tankarna till gamla, spännande tider på exotiska platser dominerar just? Inkariket är på modet och vi vill alla ha en bit av kakan! Varför inte åka på en resa och samla inspiration?

De flesta av oss älskar att drömma oss bort till antika platser, exotiska länder och svunna tider. Vi har såklart en nostalgisk tendens att glorifiera det förflutna, men vissa saker ur historien kan vi inte hjälpa att de fängslar oss. Det gamla Inkariket är precis en sådan sak. Många har att vandra Inkaleden i Peru på sin bucket list och genom att läsa artiklar som den här i DN kan man lätt inspireras att ta steget och boka sin livsomvälvande resa. Om inte bara för den fantastiska upplevelsen, men också för att kunna lägga vantarna på riktigt snygga inredningsdetaljer i trendriktig stil - originalsaker som sedan aldrig går ur modet.

Om Inkariket

Under den förkolumbianska tiden fanns en mycket avancerad rutt genom Inkariket. Rutten, eller snarare nätverket av vägar, sträckte sig vitt och brett och en av de idag mest välkända är den lilla, originella Inkaleden som leder fram till det gamla Inkariket Machu Picchu.

Många som väljer att resa till Peru gör det för att se Machu Picchu, ett av våra främsta världsarv. Machu Picchu låg inte direkt centralt men var hem åt de högst uppsatta inkaindianerna och deras tjänare. Alla leveranser av varor från Cusco skedde via Inkaleden så det var en extremt viktig och väl underhållen rutt.

När man vandrar Incaleden med Inca Tours så utgår man från Cusco i Peru. I städerna runt omkring arrangeras regelbundna marknader där man kan hitta fantastiska tyger, prydnadsgrejer, väskor, skor och smycken att proppa resväskan full med.

Vandra Inkaleden med Inca Tours

Inkaleden är nära 3,4 mil lång och vandras helst över ett spann på fyra dagar. Med en specialiserad resebyrå som Inca Tours kan du vandra Inkaleden efter ett väl beprövat schema i sällskap med likasinnade. Det är en upplevelse för livet!

7 Jul 2015