Vilken inredningsstil ska man välja?

När man ska till och inreda hemma, så har man ofta en massa olika stilar att välja mellan. Den på bilden är till exempelvis det som kallas för shabby chick. Vad man ska välja för design och inredning, är något man får fundera på själv. Det kan vara att man vill ha det enhetligt i alla rum, eller så satsar man på att ha olika inredningsstilar i olika rum. Det finns de som tycker det ska vara samma stil, men det går så klart utmärkt att även blanda, om man föredrar det. Stilar som bland annat finns är till exempelvis New England stil, industriell stil, lantlig stil, vintage, klassisk, retro, modernt och en massa annat. Nätet är ofta ett bra ställe att leta inspiration på. 

Inredningsmissar du ska undvika

Även om mycket är tillåtet, så finns det en del saker att tänka på när man ska inreda. Det är bland annat att man ska inte övermöblera som det heter, alltså ha allt för många av dem. Det är inte heller bra att ha möbler som inte riktigt passar in. Överdekorera är en annan sak du ska försöka att undvika. Tänk på uttrycket less is more, så kommer du långt. 

Saker du bör tänka på att ha med i din inredning är belysning, det kan göra mycket med hela utrycket du vill ha så att säga. Men se till att välja rätt sorts belysning för dina rum, så att de förhöjer inredningen.

20 Aug 2018